Testar min åsikter


Dödshjälp (om en människa med en svår sjukdom vill dö?):


Jo det är ju hemskt att säga att det är okej att döda en person MEN jag tycker det inte är mer än rätt att en person ska för lida och inte ska kunna "leva" fast hon/han lever. Därför tycker jag det är okej men dödshjälp.


Det är alltid fel att ljuga (Vad är sanningen? Vad betyder ärlighet för mig? Är vita lögner okej?):


Svår fråga, ja vad är sanningen för mig jo alla säga vad som är fysik rätt alltså inte vad jag tycker om nått för det är ju bara min syn på det hela, om jag säger "sanningen" till en kompis om vad jag tycker om hennes tröja så är det ju bara vad jag tycker inte vad alla andra tycker. Alltså är sanning för mig att t.ex. allt jag är en tjej :P haha eller att vi har en kung i Sverige, fattar ni skillnaden? :P

 

Ärlighet för mig är att man inte undergömmer viktigt information som är viktig att man säger. Det är för mig motsatts till lögn.

Vita lögner - ja det tycker jag, man gör det ju i syfte att inte såra personen, men sen är det ju svårt att veta om det är klokt att hålla inne med en vit lögn alla gånger, svårt!

 

Håriga ben är kvinnligt. Att vaxa brösten är manligt (Sitter kvinnligheten respektive manligheten på utsidan?):

 

Den här frågan var väldigt klurig! Ja, det skulle jag nog säga. Eller man kanske först ska ha en åskigt om vad egentligen manlig och kvinnligt är. Det är för sig väldigt personligt, eller en del alla fall för jag tror att vi präglas och påverkas en hel del av media i den här frågan. Tidningar, reklam och människor i vår omgivning, uppväxt.

 

För mig är typiskt manligt, en krallig man med ett grymt självförtroende.

Men det är inte vad jag tycker är manligt, och manligt för mig är väll samma sak som vad jag attraheras av, eller?

För mig är typiskt kvinnligt, en tjej med smycken, smink, kurvor, piffad, ogillar smuts, fikar, shopping, osäker i säg själv, vill ha bekräftar av omgivningen därför försöker hon att gömma sig bakom allt smink och kläder.

Men det är klart att det inte behöver vara så. Gud det här känns så överdrivet.

 

Okej vad tycker jag egentligen, jo men är det verkligen så stor skillnaden mellan killar och tjejer? Jag tror ju inte det. Det är ju kroppen som skiljer sig åt. Sen tror jag bara att vi har ett samhälle som har präglas oss att vara olika på insidan också. Alltså, att killar leker med bilar och tjejer med dockor.

 

Då blir ju det kvinnliga för mig; kurvor, bröst, rumpa och graviditet. Och manlighet blir då; snopp, muskler, hår på bröstet och i ansiktet.

 

Kanske ska försöka svara på frågan... sitter kvinnligt och manlighet på utsidan? Ja den borde ju då göra det enligt det jag har kommit fram till.

 

Alla människor har samma värde (Tycker jag att de har det, eller vill jag att det ska vara så? Är det större chans att jag hjälper en person om dem har samma åsikter som jag?):

 

Ja det är klart att man vill att alla människor har samma värde. Men så är det ju inte så i världen. Jag kan tycka så här, man borde får födas med samma värde och sedan om man gör nått dåligt och hemskt... åå nej det här var svårt.

 

Jag vill som sagt att det ska vara så MEN jag tror inte det kan vara möjligt, eller jo till en viss del. Sverige har ju kommit en bit och det kan bli bättre. Det som tänker på är de som är dumma och dödar folk, har ju inte samma värde, de hamnar i fängelset och har då inte samma frihet som oss andra, men det kanske inte är samma sak som värde?

 

Jag tycker så här, vi ska vissa samma respekt oavsett ålder, kön, hudfärg, bakgrund och handikapp. Det är för sig skit svårt när man har förutfattade meningar både bra och dåliga om folk. Men jag tycker man ska försöka och ge alla en värdig chans.

 

Efter det så kan man ju tycka själv om man gillar en person eller inte och om den personen har samma värde som någon annan i ens närhet. Då menar jag inte att den inte har samma värde i rätten osv. För det tycker jag är självklart att alla ska ha samma värde i rätten och allmänna sammanhang. Men personligen kanske jag tycker att den inte har samma värde som min mamma, skulle rädda mamma före den här personen. Fattar ni skillnaden?

 

Om det skulle vara en större chans att jag hjälper en person om dem hade samma åsikter som jag? Jo men det skulle jag nog och som jag sa här över så skulle jag rädda eller då hjälpa någon som jag gillar mer före nån som jag inte värderar lika högt.

 

Alla människor kan uppnå sina drömmar (Är det meningen att vi ska uppnå våra drömmar? Vill vi ens kunna göra det?):

 

Nej alla kan ju inte det, om man har brutit benen så kan man inte göra allt. Men annars tycker jag man ska gör vad man kan för att nå sin dröm. Men visst jag tror att vissa inte vill uppnå sina drömmar utan att det bara har en dröm och just dröm inte är på riktigt. Det funkar inte med deras verklighet och vill inte att den ska gå i uppfyllelse för då skulle de inte bli lyckliga i längden. T.ex. om en förälder vill bli popstjärna i U.S. A men bor för tillfället i Sverige, så kanske han blir lycklig om han tvingar sin familj att flytta. Det flyttar från allt till ett okänt land och så kommer det säkert inte få träffa sin pappa lika ofta osv. Det blir inte lyckliga och så i längden blir inte han lycklig.

 

Livet går ut på att ha så roligt som möjligt (Måste viktiga saker vara allvarliga eller går det att ha roligt ändå?):

 

 

Svårt! Jo men man kan nog ha roligt fast det är allvarligt men bara så att det blir larvigt, Om man spelar match i någon sport är det ju kul om samtidigt väldigt allvarligt. Men sen finns det vissa fall som inte är roliga och väldigt allvarliga, som när någon dör eller olycklig kärlek.

 

Jag tror att man måste till låta sig att vara riktigt ledsen, arg, sur och ha jobbiga känslor för att ha roligt i livet. Man måste veta om skillnaden.

 

Det är viktigt att gör rätt för sig (vad betyder att gör rätt för sig? Gör människor det? Gör jag det?):

 

Nej det tror jag inte, man är inte perfekt och det har det alla fall visas sig för mig. Men det kanske inte är det samma sak som att gör rätt för sig :P hum.. de kanske är mer att man tänker efter innan man gör nått och säger det man själv tycker, att sätta sig själv för andra ibland, för att må bra själv.

 

Om människor gör det? Ja men det gör det väll, jag gör inte det hela tiden men jag gör det bästa jag kan.

 

Jag har en tendens att ha för höga krav på mig själv och då gör jag väll inte rätt för mig.

 

Vet inte riktigt vad jag ska skriva här. Det får räka så :P

 

Killar har som regel bättre självkänsla än tjejer (Om jag hade sagt självförtroende, hade ditt svar då blivit annorlunda?)

 

Ja det kan jag nog hålla med om, men jag vet inte om jag kan säga att det är självförtroende eller självkänsla. Jag kan nog känna att killar har bättre självförtroende men sen skiljer det inte så mycket när det gäller självkänsla. Ni kanske inte vet vad som är skillnaden jo men kortfatta är självkänsla är att vi känner oss härliga och tycker att vi duger som vi är, oavsett vad vi gör. Medan Självförtroende är att vi tror på vår egen förmåga att prestera och göra saker.


Om jag ska utgå från det jag skev förut :


”men är det verkligen så stor skillnaden mellan killar och tjejer? Jag tror ju inte det. Det är ju kroppen som skiljer sig åt. Sen tror jag bara att vi har ett samhälle som har präglas oss att vara olika på insidan också. Alltså, att killar leker med bilar och tjejer med dockor.”

Jag har ingen statistik jag kan utgå ifrån och därför tycker jag att det känns fel att säga att så här är det. Jag tror däremot att killar har som REGEL bättre självförtroende (men inte självkänsla) alltså så är normen. Det behöver inte betyda att det är så. Fast jag tror om man säger att nomen är så här brukar den oftast bli så. Man vill inte sticka ut i mängden.

 

 

Over and out moa (i ett hopp om att hitta mig själv)


KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback